Hackers: angels o dimonis?

Lisbeth, o millor dit Wash, es una hacker. Però en la trilogia Millennium com que utilitza els seus coneixements per capturar els “dolents” ens pareix bé. Es la protagonista que lluita contra els que l’ataquen amb la seva millor arma, ficar-se en els seus ordinadors. Llegint Millennium no pareix reprovable l’actitut de Lisbeth perquè l’entenem, sabem la seva història i per què fa el que fa.

Pero en la nostra vida diària ja no ens faria tanta gràcia que una persona entrara en el nostre ordinador, encara que sols fora per xafardejar el que tenim. No es una cosa que pensem molt quan naveguem per Internet o guardem arxius a les carpetes del ordinador, però una persona amb grans coneixements informàtics pot entrar al nostre ordinador i veure des de quins documents hi guardem fins el saldo del banc. Hi tot això fa molta por.

Sempre podem pensar allò de “a mi segur que no em passa, no hi ha ningú que vulga saber de la meva vida” però es que el problema es que no tots els hackers son com la Lisbeth que sols observa a qui li ha fet mal. La majoria de hackers es diverteixen entrant a altres ordinadors per llevar-lis informació per al seu profit com pot ser la del compte corrent.

Quan naveguem per Internet i anem deixant la nostra direcció de correu electrònic i fins i tot la direcció de la nostra vivenda no pensem en on van a parar aquestes dades, ja que moltes vegades les webs més hackejades son les d’empreses.

Laura Castel

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Laura Castel

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s