Pugen en un 7% els delictes entre els joves catalans d’entre 14 i 18 anys

Extracte de l’informe  Anual de la Fiscalia Superior de Catalunya presentat el passat mes d’Octubrede 2009:

Els joves d’entre 14 i 18 anys han delinquit un 7% més durant el 2008 en relació amb l’any anterior, segons dades de la memòria anual de la fiscalia que s’ha presentat al Parlament. Aquests joves han comès un 71% més d’homicidis amb relació al període anterior i han participat en major grau en les baralles multitudinàries al carrer. La participació de joves en baralles tumultuoses ha crescut fins a un 166%, un increment similar al registrat en els robatoris amb força en domicilis particulars i establiments comercials (142%). Els delictes de pornografia infantil han augmentat un 61%.”

Les dades confirmen que la violència entre els joves a augmentat, des de baralles fins a delictes i homicidis. Aquest augment sumat a que alguns casos s’han fet molt mediàtics i que han ocupat nombroses hores de televisió i de tertúlies televisives avides de fets escabrosos que pareix que son molt més quan els protagonitzen menors.

Aquest aument de la violència es pot deure a molts factors entre ells que molts joves veuen cert plaer en la violència. Altres sols busquen competir entre ells, seguir amb els seus amics i no quedar-se al darrere en el grup d’amics. Altres són posesius i egoistes i no dominen els seus impulsos.

Sigui com sigui aquest augment ens fa pensar en què s’ha fet mal per a que els nostres menors siguin cada vegada més violents i que s’ha de fer per a què no sigueixi aquest augment. En els últims mesos alguns sectors de la societat es plantejava rebaixar l’edat penal dels divuit als setze anys per a que menors que cometien delictes com a adults paguessin la seva culpa també com a adults. Des del meu punt de vista aquesta no és la solució i el problema és té que tallar des de l’arrel. Es des de l’educació dels infants quan hi ha que educar-los per a que no tinguin actituds violentes i no busquin solucions als problemes a través de la violència. El que cal educar els xiquets en la cultura de la pau i ensenyar-los que els problemes no es solucionen amb baralles, insults o navalles, sinó amb la paraula i la mediació. Aquesta educació no cal deixar-la per a l’escola, cal que comenci en la família.

Laura Castel

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Laura Castel

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s